Hvem er ansvarlig for fejl i kræftbehandlingen

Publiceret 7. april 2023 Ugebladet Skanderborg

Det er chokerende at flere regioner har misset korrekte indberetninger, når kræftbehandling ikke foretages indenfor ventetidsgarantien. Men det er lige så problematisk, at der ved tarmkræft operationer er blevet tilbudt behandling i udlandet med den underliggende pression, at man risikerer at miste sin plads på ventelisten. Det er direkte ulovligt og jeg mener vi bliver nødt til at finde ud af om fejlen er opstået på regionsniveau, i styrelsen eller om der er udmeldt en forkert instruks fra ministeriet.

På diverse pressemøder er der kun blevet fokuseret på forkerte indberetninger og udlandsbehandling med indlagt pression, er ikke blevet omtalt. Jeg håber vi får frem i lyset, hvem der er ansvarlig for den ulovlige instruks om ’pressionsrådgivning’ af tarmkræft patienter. Vi kan ikke være andet bekendt overfor de tarmkræftpatienter som i det ulovlige forløb måske kommer til at betale med deres liv og førlighed.

Af Susan Kronborg, fhv. folketingsmedlem for Radikale Venstre, bestyrelsesmedlem Kræftens Bekæmpelse

7 kommentarer

  1. Wow, incredible weblog format! How lengthy have you
    been running a blog for? you made running a blog glance easy.
    The overall glance of your site is great, as well as the
    content material! You can see similar here e-commerce

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *