Susan har mærket kræften i egen familie: – Derfor rører patienterne mig dybt

NYT HVERV: Susan Kronborg, Skanderborg, tidligere medlem af Folketinget for Radikale Venstre, er blevet valgt til Regionsudvalget Midtjylland i Kræftens Bekæmpelse. Hun har selv en mor, som døde af brystkræft.

Susan Kronborg fremhævede ved opstillingsmødet, at børn i sorg er en særlig hjertesag for hende.

– Det rørte mig derfor også dybt, da jeg over flere gange har mødt en ung kvinde, som ikke kunne få livsforlængende brystkræftmedicin. Medicinrådet havde ikke godkendt den medicin, som rent faktisk var godkendt i en række andre europæiske lande. Kræftens Bekæmpelse har en stor del af æren for, at Medicinrådet genovervejede sin beslutning. Vi kan selvfølgelig ikke være bekendt, at en kræftramt ung mor skal tvinges til at flytte til Sverige, siger Susan Kronborg i en pressemeddelelse.

Og hun fortsætter:

– Det er i sig selv en øvelse, at der ikke kommer falske lodder i vægtskålen. Senest har vi jo så desværre set, at patientrettigheder på tarmkræft-området åbenbart kun betragtes som lovkrav, når der er budget til det. Det gør mig vred, at t

– Det er i sig selv en øvelse, at der ikke kommer falske lodder i vægtskålen. Senest har vi jo så desværre set, at patientrettigheder på tarmkræft-området åbenbart kun betragtes som lovkrav, når der er budget til det. Det gør mig vred, at to direktører åbenbart har ment, at de var i deres gode ret til at føre patienter bag lyset. Lovregler vedtaget af Folketinget kan ikke kun betragtes som optioner.

Susan Kronborg vil som medlem af Regionsudvalget under Kræftens Bekæmpelse bidrage med viden og erfaring fra sin tid som folketingsmedlem.

7 kommentarer

 1. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog
  and was wondering what all is needed to
  get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost
  a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100%
  positive. Any recommendations or advice
  would be greatly appreciated. Kudos

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *