Regeringens arrogance over FN

Publiceret 24. februar 2022 i Arbejderen

Jeg havde i sommer besøg af Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance (ECRI) under Europarådet. EU delegationen udtrykte stor bekymring for etnicitetskravet i ghettoaftalen eller parallelsamfunds liste. Nu kan jeg forstå, at også FN’s Racediskriminationskomité rejser flaget og retter en direkte kritik mod minister Kaare Dybvad.

FN-komitéen er bekymret for, at ghettolovgivningens opdeling af borgere i “vestlige” og “ikke-vestlige” kan føre til “marginalisering og stigmatisering”. FN-komitéen opfordrer derfor den danske regering til at “ophøre med brugen af ‘vestlige’ og ikke-vestlige’ i politikker og love”.

Og FN har så meget ret i deres advarsel. EU og FN må således også meget gerne i deres protester medtage den indfødsretsaftale, der er indgået før sommerferien med V, K og LA. Det er aftalt mellem disse partier og regeringen, at regeringen grupperer godkendte statsborgerskabsansøgere i muslimske og ikke-muslimske lande.

Regeringens ophøjede arrogante holdning er nemlig en foragt for faglighed på flere og flere ministerområder. Og vi skal åbenbart have en rigsretssag med jævnlige mellemrum for, at politikerne igen lytter til deres embedsmænd.

Det kan ikke siges tydeligt nok, at der er et ulige magtforhold mellem en minister og embedsmændene. Der er et ulige magtforhold mellem den nyansatte fuldmægtig, som pipper op om ’konkret vurdering’ til et afdelingsmøde og derefter selv må gå til frokost i resten af ansættelsestiden.

Så glem det meget populære krav, at embedsmænd siger klart fra. Ja, embedsmændene skal gøre opmærksom på, når den til enhver tid siddende regering ikke overholder de regler, Folketinget har vedtaget. Men embedsmændene skal ikke forventes, at lave protestaktioner, hvor alle er iklædt sort tøj. Ministeren har selv ansvaret for at overholde Folketingets lovgivning.

Det forekommer Radikale besynderligt, at regeringen ikke svarer på kritikken fra FN. Hvis regeringen mener, at man er på den rigtige side af den røde streg, som er tegnet i Ninn Hansen sagen og Støjberg sagen – så kan regeringen vel sagtens forklare deres standpunkt.

Imens vi venter kan vi jo håbe, at både EU og FN vil skærpe kritikken overfor regeringen.

2 kommentarer

  1. Wow, superb weblog structure! How lengthy have you been blogging
    for? you make running a blog glance easy. The
    whole glance of your site is wonderful, as neatly as the content!

    You can see similar here dobry sklep

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *