Dispensation til dansk OL-håb

Det er ulykkeligt med de skrappe regler for statsborgerskab, som betyder, at Nikolaj Sørensen og hans partner, Laurence Fournier Beaudry, må stille op for Canada ved OL.

Nikolaj Sørensens partner, Laurence Fournier Beaudry, vil nemlig aldrig kunne opfylde de skrappe krav om dansk statsborgerskab, når parret bor i Canada.

Den daværende kulturminister, Mette Bock, slog fast, at der ikke er særlige regler for sportsfolk.

Reglerne er ens for alle, konstaterer også Dansk Skøjte Unions formand, Camilla Lyngsø.

Men er det nu de faktiske forhold i jernindustrien? Som medlem af Indfødsretsudvalget har vi således behandlet mange sager. Det er nemlig muligt at søge om dispensation for kravene til statsborgerskab.

Og jeg ville ønske, at vi i udvalget levede op til udsagnet om, at reglerne er ens for alle. Men formanden for udvalget, Marie Krarup, har offentligt tilkendegivet, at hun stemmer imod alle muslimer. Det samme har Mette Thiesen fra Nye Borgerlige proklameret.

Nikolaj Sørensen har således betydeligt større chancer for at vinde OL, end at vurderingen i Indfødsretsudvalget foregår efter almindelige retsprincipper, såsom at ligeartede tilfælde behandles ens.

Og jeg ville ikke udelukke, at Nikolaj Sørensens partner, Laurence Fournier Beaudry, ville have kunnet få en dispensation i det kafkaske univers, der hersker i Indfødsretsudvalget.

Så er det sagt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *