Nedlæg det diskriminerende indfødsretsudvalg

  • Information, 30. december 2021

Vi kan nu forstå, at der foregår forskelsbehandling i det tavshedsbelagte indfødsretsudvalg. Formanden for udvalget, Marie Krarup, har nemlig åbent erklæret, at DF stemmer nej til personer fra muslimske lande, når de søger om dispensation til statsborgerskab.

Det betyder, at vi i De Radikale endelig kan kritisere den diskriminerende praksis, som Dansk Folkeparti udøver.

Indledningsvis vil jeg slå fast, at de dispensationssager, som forelægges for indfødsretsudvalget, typisk vedrører handicap eller er sager om færdselsbøder.

Man spørger sig selv, hvordan vi er endt i det fuldtonede vanvid, som foregår i det tavshedsbelagte udvalg. Jamen, det er meget simpelt. Selve det, at vi accepterer et udvalg bestående af politikere, vil så sikkert som amen i kirken resultere i subjektive afgørelser.

Det er derfor kun positivt, at formanden for udvalget, Marie Krarup, helt åbent deklarerer, at Dansk Folkeparti stemmer subjektivt.

Nu forventer jeg, at Folketinget træder i karakter og beslutter, at vi selvfølgelig ikke kan acceptere, at der den ene dag gives afslag, når en handicappet fra et MENAP-land ansøger, og den næste dag gives dispensation i en helt tilsvarende sag, hvor den handicappede eksempelvis kommer fra England.

Vi bliver nødt til at nedlægge det politiske udvalg og i stedet lade udlændinge-og integrationsminister Mattias Tesfaye tage ansvaret for indfødsretssagerne på sig. Det skyldes ikke kun hensynet til Statsborgerretskonventionens artikel 5 om, at regler vedrørende statsborgerret ikke må forskelsbehandle på baggrund af køn, religion, race, hudfarve, national eller etnisk oprindelse. Det er forhåbentlig også sådan, at vi ikke ønsker at være en nation, som tillader diskrimination.

Og bortset fra den lille detalje med en konvention, vi selv har tiltrådt, skulle vi måske forsøge at rette os efter grundloven, der i paragraf 44 forbyder et frit skøn. Når medlemmer af udvalget ikke ønsker at give statsborgerskab til muslimer, viser det med al ønskelig tydelighed, at Indfødsretsudvalget som institution er i strid med grundloven.

For en retsstat som den danske må løsningen ikke være, at vi placerer disse afgørelser i et udvalg bestående af politikere.

Det er særligt vigtigt i erkendelse af, at nogle politikere ikke behandler ligeartede tilfælde ens, og andre ønsker at diskriminere, ligesom at endnu flere politikere afgør deres vurdering efter usaglige hensyn.

7 kommentarer

  1. Wow, awesome weblog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you make blogging look easy. The total look of your website is wonderful, as well as the content material!
    You can see similar here ecommerce

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *