Holdt katte i minkbure i frostvejr – det er lovligt

Ekstrabladet 4. januar 2022

Også Enhedslistens Søren Egge har stillet skriftlige spørgsmål til fødevareministeren i sagen, ligesom Susan Kronborg fra De Radikale har taget sagen op over for fødevareminister Rasmus Prehn og justitsminister Nick Hækkerup.

Ekstra Bladet har også stillet spørgsmål til fødevareministeren i sagen. Vi har spurgt, om ministeren mener, at dyrevelfærdsloven, der trådte i kraft 1. januar sidste år er god nok, når katte kan holdes i små bure i frostvejr uden konsekvens.

I et mailsvar skriver fødevareminister Rasmus Prehn:

‘Det er helt uhørt og totalt uacceptabelt, hvis katte bures permanent inde i små bure. Det vil vi simpelthen ikke finde os i. Finder det sted, så skal det stoppes. Nu skal vi selvfølgelig først og fremmest have klarhed over, om kattene rent faktisk har været buret inde eller om de bare er kravlet ind i åbne bure.’

Og der tilføjes:

‘Jeg har i øvrigt bedt Fødevarestyrelsen være ekstra årvågen efter de seneste episoder med fund af mink og ræve.’

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *