Støttepartier sætter krav til regeringens boligudspil

TV2, 12. okt. 2021

Støttepartierne har specifikke krav til både økonomi og udførelse, hvis regeringens planer om tusindvis af nye boliger skal blive til virkelighed.

Regeringen skal finde sikre penge og grønne byggematerialer, hvis den vil i mål med sin plan om at bygge 22.000 nye almene boliger, 4000 studieboliger og omkring 2700 boliger til socialt udsatte.

For mens de blå partier på forhånd er skeptiske over for planen, er regeringens støttepartier klar, hvis de vel at mærke får en række krav indfriet.

– Almene boliger er den bedste boligform, så vi går positivt ind til forhandlinger, men vi vil have vished for, at der er penge til projektet, siger Enhedslistens boligordfører, Søren Egge.

Grønne ambitioner

Hos regeringens andet støtteparti, Radikale Venstre, er det ikke så meget økonomien, som det er udførelsen, der er fokus på.

Boligordfører Susan Kronborg vil gerne kvittere den socialdemokratiske boligminister for “at tænke ud af boksen”. Men selvom regeringen i sit udspil afsætter 30 millioner til, at de almene boliger opføres bæredygtigt med fokus på gamle byggetraditioner og byggematerialer, er det ikke nok, mener hun.

– Vi vil have fokus på at få indfriet vores store, grønne ambitioner. Det her er byggeri i megaskala, så det er en god mulighed for, at vi kan få afprøvet nye byggematerialer, få gang i udvikling og forskning og vidensdeling, siger Susan Kronborg.

Det samme ønsker man hos SF, der samtidig også ønsker fokus på det arkitektoniske:

– Når man bygger disse boliger, skal der være en æstetik, så man ikke bare stabler betonklodser oven på hinanden. De skal være indbydende, så almindelige mennesker får lyst til at bo i det, siger boligordfører Halime Oguz.

2 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *