Endelig bliver fiskerne hørt

Jyllands-Posten 09.09.21

Fra min baggrund i Skattestyrelsen og Skatteministeriet ved jeg, at manglende kontrol er ulige konkurrence for dem, som overholder reglerne. Derfor glæder det mig umådeligt, at fiskerne nu bliver hørt. For det er jo en skandale, at der i flere år er foregået ulovligt fiskeri fra de hollandske bomtrawlere. De slukker deres AIS-signal og undsiger sig lovens lange arm. Og det ulovlige fiskeri støvsuger al fiskeriet fra de lovlige danske fiskere.

Som jurist er jeg vant til at stille spørgsmålet: Hvem bærer risikoen? Og det er på tide, at vores danske fiskere ikke længere skal bære risikoen for manglende kontrol og lave bødestørrelser. Jeg forventer derfor, at ministeren får skruet gevaldigt op for kontrollen og præventive sanktioner, som kan mærkes, men jeg håber også, at fiskerne og deres meget kompetente organisationer fortsætter kampen for det grønne erhverv, fiskeriet.

Der kan nemlig stilles andre spørgsmål: Hvem bærer risikoen for klapning? Det gør fiskerne og fiskernes erhverv. Hvem bærer risikoen for landbrugets anvendelse af gødning? Det gør fiskerne. Hvem bærer risikoen for billige dambrugsfisk? Det gør fiskerne. Hvem bærer risikoen for brexit? Det er fiskernes risiko.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *