Dencker og Kronborg trykpresser ministeren for en genovervejelse af linjeføring ved Lading

Bragt i Ugebladet Skanderborg 28. april 2021, Østbirk Avis 29. april 2021, Galten Folkeblad 5. maj 2021, Horsens Folkeblad 10. maj 2021, Aarhus Stiftstidende 11. maj 2021

Dencker og Kronborg trykpresser ministeren for en genovervejelse af linjeføring ved Lading

DEBAT Vi står fuldstændig bag Landsbyrådet som ønsker, at en revurdering af mulige linjeføringer på rute 26, bliver skrevet ind i Regeringens Infrastrukturplan 2035.

Den foreliggende VVM rapport peger på en nordlig linjeføring og siden hen er der kommet flere nye omstændigheder, som med endnu større kraft argumenterer for den nordlige løsning. Den politiske beslutning skal derfor selvfølgelig genovervejes, derfor indkalder vi nu ministeren i samråd.

Her kan vi fremkomme med alle de nye argumenter som støtter op om den gamle VVM anbefaling. Silkeborgmotorvejen er jo kommet til og løber parallelt med den sydlige linjeføring. Oveni er behovet for trafik nordligt i forhold til industri kun vokset.

Der ligger nu et biogasanlæg, et savværk, et gartneri og en skrothandler. Den nordlige vejføring giver hermed både Frijsenborgs ejer og Lading-Fajstrups beboere den fordel, at den tunge trafik til fx biogasfabrikken, ikke skal køre gennem Lading og Fajstrup. Af andre nye omstændigheder, der også taler for VVM rapportens nordlige løsning er, at vi nu taler om en motortrafikvej og ikke en motorvej. Når der nu ” kun” er tale om en motortrafikvej, vil der slet ikke være en gennemskæring af sognet.

Endelig skal nævnes, at området sydligt er et i særdeleshed fredet område, hvilket VVM rapporten også lagde vægt på.

Der må ikke engang medtages en transistorradio -ifølge fredningsgrundlaget anno 1963! Nordlinjen vil kun gennemskære en lille strækning på 1 ½ km af Frijsenborg Slots område, som ligger op ad savværksindustri og en biogasfabrik.

8 kommentarer

  1. Wow, marvelous blog structure! How long have you been blogging for?

    you made running a blog glance easy. The entire glance of your web site is excellent, as smartly
    as the content material! You can see similar here sklep online

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *