Hvorfor får udenrigsministeren ikke Sarah hjem?

Publiceret Østbirk Avis og Favrskov Lokalavisen 30. marts 2021

Sarah blev lokket til Irak af sine forældre og har desperat forsøgt at komme tilbage til Danmark. Sarah er ved en aktion blevet reddet fra sin familie, men sidder nu i et Safe House i Irak. Organisationen Ny Identitet stod for redningen med hjælp fra de kurdiske myndigheder! Men Sarah sidder stadig i et Safe House i Irak og udenrigsministeren gør stadig ikke noget???!!! Sarah Alsandi skulle først være 18 år for at kunne rejse ud af landet uden sine forældres tilladelse – det er hun så blevet i februar og stadig er intet sket?! Jeg har stillet spørgsmål til Udenrigsministeren og fået svar om, at Irak ikke konventionsmæssigt er forpligtet til at udlevere hende, uanset om hun er over 18 år. Derfor har jeg nu som medlem af Indfødsretsudvalget bedt om dispensation for Sarah Alsandi. Jeg kan ikke love at det lykkes, men hvis Sarah ad den vej kan få dansk statsborgerskab, vil de juridiske forviklinger måske blive løst op – så Sarah kan komme hjem til Danmark og sine venner i Hammel.

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *