Venstre sender selv ”blålys”

Publiceret Østbirk Avis 20. januar 2021 , Midtjyllands Avis 22. februar 2021 og Uge-Bladet Skanderborg 24. februar 2021

Tomas har fået sin ukrainske gravide hustru hjem til Danmark igen. Hans hustru blev smidt ud af landet pga. en kæmpefejl, som Andreas Steenberg, Radikale, allerede i november 2020 gjorde opmærksom på overfor ministeren. Man kan ikke som dansker få en ægtefælle til landet, hvis man bor i et socialt boligområde. Men ministeriet havde glemt at opdatere listen. Højvangen i Skanderborg, hvor jeg i øvrigt selv bor – er ikke en ghetto. Så Tomas fik fejlagtigt afslag. Det viser, at reglerne er blevet så skøre, at ikke engang ministeriet kan finde ud af dem.

Venstre beskylder ministeren for at være et blålys – men det vil klæde Venstre at tage ansvar for de regler, man selv har indført og i øvrigt takke Radikale for at have opdaget fejlen tre måneder før Venstre overhovedet reagerer. Som Indfødsretsordfører, forsøger jeg også at hjælpe ministeren. Ved forhandlingsbordet har jeg således insisteret på, at der skal ske en konkret vurdering af statsborgerskabsanmodninger. For det som er et problem i Støjbergsagen, kan også blive et problem i Udlændinge- og Integrationsministeriet, når man fortsætter med at tillade behandling af handicapsager mv. i Indfødsretsudvalget. Vi skal fra politikerbehandling bag lukkede døre til sagsbehandlervurdering, med begrundelse og individuel konkret vurdering.  Ja, S vil gerne gå tungt i fodsporene på Støjberg – men begå nu ikke de samme fejl.

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *