Fjern toldmure

Publiceret i Aarhus Stiftstidende den 15. maj 2019Fjern toldmure

Af Susan Kronborg
Folketingskandidat for Radikale Venstre i Østjylland

VI SKAL IKKE GEMME OS BAG TOLDMURE

Danmark har en kæmpefordel ved at kunne handle med de andre EU lande uden told. Det indre marked tilgodeser Danmark med 100 milliarder kroner om året ifølge en analyse foretaget af erhvervsministeriet.
Men vi skal have et større perspektiv og arbejde frem mod at toldbarrierer ophæves. De såkaldte udviklingslande skal have mulighed for at øge deres eksport og velstand: Det vil være til gavn for alle, da øget velstand i fattige lande, forventeligt vil betyde øget demokrati, øget uddannelsesniveau og færre immigranter. FN har tidligere beregnet, at udviklingslandene samlet går glip af over 500 mia. US årligt pga. at toldmure og handelshindringer.
Kort sagt skal vi ikke gemme os bag Toldmure. Det er en unfair måde at handle på. I stedet skal vi skabe nye markeder for vores eksport.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *