Slut med tom symbolpolitik

Publiceret Uge-Bladet Skanderborg den 24. maj 2019

Jeg er jurist i Skattestyrelsen og bor i Skanderborg sammen med min mand advokat Henrik Staunskjær.


Tom symbolpolitik I 2018 brugte politiet 400.000 timer på grænsekontrol. I 2019 anvendes 759 mio på en ”flygtninge-ø”. Samtidig spares 3 mia på ungdomsuddannelse og øvrige uddannelser. Der spares på sygeplejersker, så operationer bliver aflyst. Danske virksomheder siger STOP, da de desperat mangler arbejdskraft. Hvis alle flygtninge sendes retur, vil vi fx miste en tredjedel af vores sosu’er i ældreplejen. I yderste konsekvens må vi alle arbejde mere.


BEVAR VORES DRIKKEVAND Det har vist sig, at rester fra et træbeskyttelsesmiddel, er fundet i flere vandboringer i Danmark. Senest har vi hørt om forhøjet risiko for sclerose, for dem som er født i Aarhus området og at der er en forbindelse til drikkevandet. Jeg vil arbejde for en gennemgående screening af vores grundvand.
”Kun en tåbe frygter ikke klimaet”, og det er derfor afgørende, at vi sætter ind, nationalt som internationalt, og søger de løsninger der belaster kloden mindst muligt. Men det kræver omfattende forskning, innovation af nye metoder. Endelig skal vi naturligvis understøtte visionære klimatiltag i FN og EU, herunder tale med en ambitiøs stemme.


FLERE PÆDAGOGER Radikale Venstre vil have minimumsnormering og ansætte 4500 flere pædagoger på landsplan. I Skanderborg Kommune svarer det til ansættelse af yderligere 50 pædagoger. Følger vi ikke de faglige anbefalinger, risikerer vi børnehaverne får mere karakter af opbevaringsanstalter, fremfor at være båret af den nødvendige pædagogiske faglighed. Jeg synes vi skal respektere den faglighed.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *