DJØF ER PÅ AFVEJE OG GÅR IND FOR MØRKLÆGNING

Publiceret 22. juni 2022 i DTS Bladet

Som medlem af retsudvalget deltog jeg i høringen om Mørklægningsloven, som blev afholdt på Christiansborg den 26. januar 2022.

Og jeg er igen skuffet over DJØF.

Henning Thiesen, formand for DJØF, sagde som paneldeltager, at – og jeg citerer – ”DJØF værner om ministerbetjeningsreglen”. DJØF’s største skræk er åbenbart risikoen for, at en embedsmand skulle blive omtalt på Twitter.

Det er virkelig sørgeligt, at DJØF bekymrer sig så lidt for demokratiet! Det giver mindelser om DJØFs manglende interesse under nedslagtningen af SKAT.

Henning Thiesens argument blev da også konfronteret af en af de andre paneldeltagere, fhv. departementschef Bo Smith.

Bo Smith bemærkede således, at den eneste bekymring embedsmænd kan have, er at omtale af rådgivning kan give ministeren problemer i pressen.  Det er ikke sådan, at de ansatte er bange for at blive kritiseret på Twitter.

Og som det blev nævnt i paneldebatten:

Hvis Djøf har ret i at fastholde mørklægningen i regeringsførelse – hvordan kan man så overhovedet have et miljøområde, hvor der ifølge Miljøoplysningsloven gives aktindsigt som i den gamle offentlighedslov? Tænk, at det ministerium fungerer alligevel!

Aktindsigt er en forudsætning for demokratiet. Forestiller vi os eksempelvis, at en styrelse vurderer, at der er en ringe skovbestand. Offentlighed kan så blive et problem, hvis Ministeriet beder styrelsen foretage vurderingen efter en anden målemetode. Og der herefter er en glimrende skovbestand…

DJØF er simpelthen en fagforening, der ikke kan træde i karakter.

Og endnu en gang skal DJØFs medlemmer måske have hjælp af DTS…

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *