Spændende forhandling om boligudspil

Midtjyllands Avis, 14. okt. 2021

BOLIGPOLITIK

Det glæder mig, at statsminister Mette Frederiksen lover tusindvis af nye almene boliger i landets største byer. Vi kan alle komme i en livssituation, hvor vi har brug for en almen bolig.

Den nyligt fraskilte sygeplejerske har måske ikke råd til at blive boende i skoledistriktet, så hun har brug for at kunne flytte ind i en almen bolig. På den måde kan børnene stadig gå på den samme skole. Og bemærk i den forbindelse, at i Danmark er skilsmisseraten på 50 pct.

Den pensionerede lærer bliver måske nødt til at sælge huset, når manden går bort. Men hun vil gerne blive boende i landsbyen, hvor hun har levet med sin mand i en menneskealder.

Som boligordfører er det mit håb, at vi i alle dele af Danmark kan få villaer blandet med rækkehuse og lejligheder.

Det er nemlig ikke en løsning, at blande ressourcesvage danskere med såkaldte »ikke-danskere«. Ressourcesvage danskere er ikke de bedste til at integrere, da de netop ikke har ressourcer. Vi bliver altså nødt til at have almene boliger ligeligt fordelt – også i de rige kommuner – selvom de siger, at der ikke er plads.

Vi må for det første indse, at vi alle igennem et langt liv går fra at være ressourcesvage til ressourcestærke og omvendt. Dernæst skal vi blande ressourcestærke med ressourcesvage i alle kommuner. Jeg ser frem til forhandlingerne om regeringens kommende boligudspil.

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *