Nyhedsbrev september

Kære alle,

Jeg håber, at I har haft en dejlig sommer. Som I givetvis har noteret, er den politiske aktivitet gået i ”overdrive” på Christiansborg med finanslovsforslag, resultatet af de respektive partiers sommergruppemøder, og ikke mindst den umådeligt triste situation i Afghanistan. Ud over de aktuelle vigtige dagsordner, vil jeg fortsætte mit arbejde med at sætte fokus på det meningsløse i, at reglerne for statsborgerskab endnu en gang strammes. Reglerne indebærer, at unge føler sig fremmedgjorte i det land, som de er vokset op i. Derfor har jeg haft møder med en række af aktørerne på området bl.a. Refugees Welcome, Mino Ung og Dansk Flygtningehjælp. Jeg har haft Facebook Live Event med tre unge kvinder Ilknur Kekec, Soma Mayel og Jino Doabi. De har fortalt om deres egne erfaringer med statsborgerskab og hvilke følelser man går igennem, når man føler sig fremmedgjort i sit eget land.

Jeg har også jævnlige møder med Foreningen Skilled Worker Immigrants. Det er en forening af højtuddannede udlændinge, som gerne vil præge den offentlige debat med de positive historier som findes om udenlandsk arbejdskraft. Vores virksomheder har et desperat behov for arbejdskraft og alligevel tales der hele tiden om integration og alt for sjældent om de ingeniører, læger, forskere og it folk mv., der knokler i alle brancher hver eneste dag.

Derudover er der en anden sag, som ligger mig meget på sinde – at få stoppet udvisningerne til Syrien. Jeg kan slet ikke begribe, at regeringen vil gå ind og skille familier ad og sende mødre og børn tilbage til Syrien. Det er stik imod alle andre lande og internationale organisationers anbefalinger og praksis. Det budskab fik jeg slået fast, da jeg holdt tale ved demonstrationen på Kulturtorvet i Skanderborg.

Den kulturelle front har budt på rundvisning på SMUK Fest og et godt indblik i, hvilke udfordringer corona har skabt for festivalen og foreningslivet der. Derudover har jeg haft møde med Anima for at diskutere, hvordan vi sørger for bedre dyrevelfærd i Danmark.

Sæt skolen fri Ved sommergruppemødet fremlagde vi et stort skoleudspil, som skal sætte skolerne fri. Vi vil afskaffe detailregulering og styre skolen efter to simple mål: Alle børn skal trives, og alle skal forlade skolen med basale færdigheder som at læse, skrive og regne. Udspillet blev taget godt imod af lærere og fagfolk. Det betyder meget – for det er jo dem det hele handler om. Jeg mærkede det også selv, da jeg sammen med Katja Ivesøe fra Odder besøgte Frank Larsen, som er formand for Dansk Lærerforening i Skanderborg og Odder. Det er ikke kun fagfolk og lærere, der er glade for udspillet, men også borgerne. Det har vi bl.a. fået bekræftet, da Radikale var på gaden i Skanderborg samt ved Ry by Night. Her bager byrådskandidat Lærke Klitgaard pandekager!

Ny boligordfører

Vi har haft omrokering i ordførerskaberne nu hvor Kristian Hegaard har forladt Folketingsgruppen. Derfor siger jeg nu farvel til fiskeriordførerskabet. Heldigvis nåede jeg at deltage i en stor fiskerikonference på Christiansborg med paneldebat sammen med Torsten Schack fra Venstre. Jeg tog endnu en omgang i ringen mod spøgelsesnet, konsekvenser af bomtrawl og bundtrawl m.v. Fremover vil jeg lægge mine kræfter i boligordførerskabet, hvor et omfattende arbejde forestår i forhold til den kommende omfattende lejelovsreform, som vil have stor betydning for os alle. Og jeg fortsætter mit arbejde som indfødsretsordfører, hvor det stadig er en kamp eksempelvis at sidestille Dansk Prøve med en 30 år lang forskerkarriere i Danmark. Der er alt for mange unødvendige problemer for dem, der søger dansk statsborgerskab.  Tak fordi I læste med. Ring, mail eller sms – kontakt mig endelig for gode ideer, lokale problemstillinger – alt.

Måske ses vi også i valgkampen frem mod kommunalvalget eventuelt til Tal Med-dag d. 4/9 og til introduktion til dørbank i Aarhus d. 5/9.

KH

Susan

1 kommentar

  1. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *