Godt nytår, tanker i en Coronatid

Publiceret i Østbirk Avis 2021.01.01 og Midtjyllands Avis 2021.01.05 og Ugeavisen Skanderborg 2020.01.07.

Godt nytår!


2020 vil om mange år stå som et mareridt. Men Vaccinerne, og det kommende forår og sommer, får sikkert gjort kål på virussen, så vi igen kan samles, modtage undervisning, gå til fitness, tage til SMUKfest, gå i biograf, teater, koncert eller på restaurant. Alle de ting vi tager for givet, men ikke er det.


Hvad har vi lært?
Coronavirus er nok ikke en enlig svale og desværre tror jeg vi risikerer andre pandemier. Jeg tror dog en øget bevidsthed og fokus på dyrevelfærd er vejen væk fra flere verdensomspændende katastrofer.
Demokratiets mekanismer har også markeret sig i dette Corona år.
S og V er begge gået med til et stående Granskningsudvalg. Fordi der vil altid ske fejl, men det skal ikke kun være op til et flertal om de fejl skal undersøges.


Jeg håber dog også vi kan få tilbagerullet Offentlighedsloven så der kan komme samme adgang til aktindsigt som før Mørklægningsloven. Det er kun de to store partier S og V der ikke vil ændre reglerne. I den nuværende situation, hvor V er på barrikaderne med Minksagen – vil det klæde V at være konsekvent og sammen med os andre – kræve aktindsigten i ministerbetjening genindført.


Jeg ser frem til sammen med de andre partier, at løse de mange udfordringer vi har og håber I vil fortsætte med at sende gode indspark, ideer og tanker ind til mig.
Og tusind tak til frontpersonalet som jeg har mødt – i toget, i bussen, i butikkerne, ved testcenteret.
Med disse tanker og en negativ Coronatest ønsker jeg alle et Godt nytår!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *