Radikal ordfører ryster på hovedet af K: Hvornår stopper det?

Interview af Jyllandsposten den 16. december 2020

Radikal ordfører ryster på hovedet af K: Hvornår stopper det?


Flertallet for tildelingen af statsborgerskab er snævret ind, efter at De Konservative har valgt at trække støtten. Fra rød blok er der kritik af, at det går ud over sagesløse mennesker, der lever op til alle krav.
Også De Radikale er kritiske.
»Der er rigtigt mange på den liste, og de har gjort alt, hvad de overhovedet skal. Der er 1.000 regler og et meget langt forløb involveret, og det er uretfærdigt over for dem, der lever op til kravene, at man laver en demonstrativ gul stemme,« kommenterer partiets indfødsretsordfører, Susan Kronborg, og fortsætter:
»Det er rigtige mennesker, det går ud over. Og det går også ud over os alle sammen. Det er nogle personer, der gerne vil bidrage til Danmark – også med noget af det vigtigste overhovedet som at kunne stemme ved et folketingsvalg.«
For Susan Kronborg er De Konservatives udmelding blot den seneste af en række for hende bekymrende meldinger fra oppositionen, der fokuserer på at stramme vilkårene for at få dansk pas. Hun nævner Dansk Folkepartis forslag om, at tildeling af statsborgerskab skal være afhængigt af at have en dansk ægtefælle, som et andet eksempel – en del af det, DF selv har kaldt et »antiislamiseringsudspil«.
»Vi står efterhånden noget alene. Det er et ræs mod bunden. Vi kan bare se på, at det hele ender i en helt anden retning. Vi må bare prøve at stå fast. At argumentere. Men det er godt nok lidt specielt efterhånden. Jeg håber, at de fleste partier i den konkurrence besinder sig på et tidspunkt. Det tror jeg også på,« siger Susan Kronborg.

11 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *