Kommunal inddrivelse af gæld – flere penge til Skanderborg kommunes borgere

Publiceret i Ugebladet Skanderborg den 30. april 2019

Kommunal inddrivelse af gæld – flere penge til Skanderborg kommunes borgere


Af Susan Kronborg
Spidskandidat for Radikale Venstre ved folketingsvalget i Skanderborg, Odder og Samsø
Og Tage Nielsen, Byrådsmedlem for Radikale Venstre


Anders Fogh Rasmussen flyttede inddrivelsen af restancer til offentlige myndigheder fra kommunerne og til staten. Men det er for samfundets sammenhængskraft også vigtigt, at den lidt barske ”inddrivelse” fungerer.
Spørgsmålet er, om det er langt bedre at inddrivelsen kommer tilbage til kommunerne: Jævnligt spiller (dårlige) sociale faktorer ind, når der oparbejdes gæld til det offentlige. I kommunerne har den lokale sociale forvaltning – i samspil med den lokale foged – den fordel, at man ”kender” folk. Det vil sikre en langt mere værdig inddrivelse. Reel manglende betalingsevne kan konstateres hurtigt, troværdigt, og kræfterne vil derfor kunne rettes mod den beregnende manglende vilje og ikke den manglende evne.
Skal kommunerne have opgaven tilbage, skal der selvfølgelig følge finansiering med. De inddrevne midler kan vi sagtens bruge på sundhed, ældrepleje, skoler, børnehaver, uddannelse og miljø – i en kommune som Skanderborg.
Og så kan vi bevare tilliden til ”systemet”. Det må være målet!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *