Skanderborg offer for udligning igen igen

Debatindlæg publiceret i MJA den 1. oktober 2018 af Mie Bergmann og Susan Kronborg henholdsvis kredsformand og folketingskandidat for Radikale Venstre i Skanderborg Odder Samsø

Af Mie Bergmann og Susan Kronborg

Henholdsvis kredsformand og folketingskandidat for Radikale Venstre i Skanderborg Odder Samsø

SKÆVVRIDNING I denne uge mistede Skanderborg 9,6 mio. kr.

»Rimeligudligning.nu« er et samarbejde mellem Skanderborg, Favrskov, Silkeborg, Syddjurs, Hedensted og Odder. Samarbejdet har afdækket og beregnet, hvad Indenrigsministeriet »hemmelige« regulering af bloktilskuddet vil betyde for landets kommuner i 2019. Det betyder Skanderborg vil miste 9,6 mio. kr.

Omlægningen er kun til gavn for kommuner, som har store byer, bl.a. får Aarhus ekstra 124 mio. og København får ekstra 400 mio. Begrundelsen er, at disse byer bl.a. har mange unge studerende, men disse studerende er jo ikke en udgift for kommunen, mange unge har ikke stiftet familie, og derfor er der ingen kommunale udgifter til vuggestuer/børnehaver/skoler og staten betaler uddannelsen, på trods af dette får de store byer tildelt flere og flere penge på bekostning af bl.a. Skanderborg.

Fra 2007 har udligningsmodellen gået Skanderborg imod, der kom en lille justering i 2013, som hjalp Skanderborg lidt, men nu er det stik modsatte sket igen.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *