Falske lodder i kræftbehandling

Publiceret i Aarhus Stiftstidende 27. december 2022

Medicinrådet godkender medicin her i landet men er blevet kritiseret af Kræftens Bekæmpelse. Det forekommer også ulogisk for mig, at brystkræftmedicin, som er blevet godkendt i Norge, stadig afventer dansk godkendelse.  Et andet eksempel er en livsforlængende brystkræftmedicin, der er godkendt i Sverige og England. Et tredje eksempel er Medicinrådets afvisning om at genoverveje tarmkræft medicin, uagtet der er kommet ny forskning om effekten.

Medicinrådet har kompetencen til at anbefale kræftmedicin og dermed ressourcerne. Medicinrådet overvejer prisforhandlinger, sundhedsøkonomiske analyser og antal patienter. Det må dog være faglighed som er den vigtigste parameter.

Der er således behov for at se på armslængdeprincippet. Der er ikke nogen grund til at sammensætte Medicinrådet sådan at der kommer falske lodder i vægtskålene. Medicinrådet må jo også selv være interesseret i ikke at sætte sig i en situation hvor usaglige hensyn såsom prisforhandlinger, kan blive en del af overvejelsen.

Danske patienter skal kunne få samme standardbehandling som i andre europæiske land. Jeg håber ikke at vi sætter danskerne i den situation, at de både skal kæmpe med en kræftsygdom og samtidig skal tvinges til at overveje at flytte til et af vores nabolande i håbet om en almindelig europæisk standardbehandling.

5 kommentarer

  1. I blog quite often and I seriously thank you for your information. This great article has truly peaked my interest.
    I’m going to book mark your site and keep checking for
    new information about once per week. I opted in for your Feed too.

  2. Modern Talking был немецким дуэтом, сформированным в 1984 году. Он стал одним из самых ярких представителей евродиско и популярен благодаря своему неповторимому звучанию. Лучшие песни включают “You’re My Heart, You’re My Soul”, “Brother Louie”, “Cheri, Cheri Lady” и “Geronimo’s Cadillac”. Их музыка оставила неизгладимый след в истории поп-музыки, захватывая слушателей своими заразительными мелодиями и запоминающимися текстами. Modern Talking продолжает быть популярным и в наши дни, оставаясь одним из символов эпохи диско. Музыка 2024 года слушать онлайн и скачать бесплатно mp3.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *