DJØF bakker ikke embedsmændene op i minksagen

Publiceret Djøfbladet 3. august 2022

Som medlem af DJØF og som folketingsmedlem irriterer det mig, at DJØFs reaktion kan tolkes som en underkendelse af mink kommissionens rapport.

Det er mig ubegribeligt, at DJØF har udmeldt, at de ”vil gerne minde om, at alle embedsmænd har gjort alt, hvad de kunne for at skærme Danmark mod coronapandemien”.

Hvis DJØF mener, at der er tale om nødret så modsiger man jo mink kommissionen, som klart udtaler at der var tilstrækkeligt med tid til, at konstatere den manglende hjemmel.

Samtidig mangler jeg, at DJØF påtaler det åbenlyse. Som tidligere embedsmand i Skatteministeriet og Skattestyrelsen ved jeg, at embedsmænd for det første selvfølgelig sørger for, at ministrene er klædt på.

For det andet vil den omhyggelige embedsmand sørge for, at melde op i systemet, hvis der mangler lovhjemmel.

Det betyder, at jeg forventer med de kommende embedsmandssager, at diverse sms’er, mails og notater vil komme frem i lyset.

Det er børnelærdom, at man som embedsmand sørger for at kunne dokumentere, at man har givet besked til den nærmeste chef, om eksempelvis manglende hjemmel.

DJØF burde nok koncentrere sin tankevirksomhed på at indprente DJØF medlemmerne om denne vigtige læresætning.

Det er en fornærmelse af hele embedsmandsstanden, når DJØF i stedet vælger at insinuere nødret og fabulere om embedsmændenes indsats under corona og fremhæver det hårde arbejdspres.

Embedsmændene har gjort det de skulle. Det eneste vi mangler er, at de får chancen for at dokumentere deres advarsler til deres respektive nærmeste foresatte.

Og her er det meget vigtigt at pointere, at en embedsmand ikke skal fremsætte deres protester ved at gå til pressen. En embedsmand skal heller ikke oplyse om manglende hjemmel på bannere opsat på ministeriets bygning eller i øvrigt informere andre ministerier udenom den nærmeste chef. Det kan hverken forlanges eller forventes.

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *