Vi opdeler i dem, vi kan lide, og dem, vi ikke kan lide

  • Publiceret Århus Stiftstidende, 17. marts 2022 

Statsborgerskab. Vi opdeler i dem, vi kan lide, og dem, vi ikke kan lide

DEBAT: Er statsborgerskab en gave? Det Konservative Folkeparti har planer om at pille godkendte ansøgere af listen. For statsborgerskab er jo en gave! Indfødsretsudvalget behandler ikke ansøgere lige efter loven. Dansk Folkeparti stemmer imod alle muslimer, og Nye Borgerlige stemmer imod alle fra muslimske lande. For statsborgerskab er jo en gave! Men vi skal som politikere ikke sidde og diskriminere eller pille allerede godkendte ansøgere af en liste. Vi bliver nødt til at insistere på en 180 graders vending. Handicapsager skal eksempelvis udelukkende sagsbehandles af embedsmænd sådan, at handicapkonventionen kan blive fulgt.

Ministeren bliver nødt til at indse, at gavebetragtningen om statsborgerskab legitimerer, at partierne ikke behøver at blive besværet med retssikkerhed eller retskrav. Politikerne i indfødsretsudvalget vil opdele ansøgere i dem, de kan lide, og de andre, som de ikke bryder sig om.

Så minister, stop nu med at sende personsagerne til indfødsretsudvalget. Nogle politikere kan ikke behandle ligeartede tilfælde ens, og andre politikere ønsker ikke behandle folk lige efter loven.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *