Flere pædagoger til Skanderborgs dagtilbud

Debatindlæg publiceret i Aarhus Stiftstidende den 1. december 2018, Ugebladet Skanderborg den 4. december 2018 og Midtjyllands Avis den 10. december 2018

Radikale: Flere pædagoger til Skanderborgs dagtilbud

Af Susan Kronborg

Folketingskandidat for Radikale Venstre i Østjylland, opstillingskredsen Skanderborg – Odder – Samsø

RESPEKTER FAGLIGHEDENAlle børn i Skanderborg skal have en god start på livet. Det kræver dygtige pædagoger – og ikke mindst, nok af dem.

Derfor vil Radikale Venstre ansætte 4500 flere pædagoger på landsplan. I Skanderborg Kommune svarer det til ansættelse af yderligere 50 pædagoger.

Det kræver nemlig sin pædagog at få alle børn med i fællesskabet. De voksne i dagtilbuddene skal derfor have tid til, og mulighed for, at give børnene en hverdag med leg og læring, omsorg og udfordringer.

At have velfungerende vuggestuer og børnehaver er også afgørende for, at vi opnår den fornødne dynamik i forhold til et arbejdsmarked der stedse efterspørger yderligere arbejdskraft. Ud over den helt afgørende trivsel for børnene, opnår vi nemlig, at begge forældre efter ønske kan fastholde en tilknytning til arbejdsmarkedet, til gavn for alle. Erfaringsmæssigt ved vi, at det oftest er kvinden der bliver hjemme og passer barnet i tilfælde af utilstrækkelige pasningstilbud. Får Radikale mandat til en faglig pædagogisk dagsorden, høster vi samtidig lidt ”ligestillingsmæssig dividende”.

Vi kan ikke være bekendt, at overhøre de signaler som kommer fra BUPL om underbemanding. Følger vi ikke disse anbefalinger, risikerer vi børnehaverne får mere karakter af opbevaringsanstalter, fremfor at være båret af den nødvendige pædagogiske faglighed. Jeg synes vi skal respektere den faglighed.

1 kommentar

  1. Wow, marvelous blog structure! How long have you ever been blogging for?
    you make running a blog look easy. The total glance of your web site is great, let alone
    the content material! You can see similar here e-commerce

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *