Mørklægning og whistleblowere

Publiceret i Weekendavisen den 6. september 2019Mørklægning og whistleblowere

Af Susan Kronborg, 1. suppleant til Folketinget for Radikale Venstre i Østjylland


DET ER RADIKALT HJERTEBLOD, AT FÅ ÅBENHED OG AFSKAFFE MØRKLÆGNINGSLOVEN

Det er meget skuffende at Socialdemokratiet og Venstre vil beholde mørklægningen og jeg kan kun spørge, hvad de er så bange for. Radikale Venstre har som konsekvens opsagt mørklægningsforliget med de nævnte partier.


Når der er en mørklægningslov, bliver vi nødt til at have whistleblowerordninger. Søren Pape var i fulde omdrejninger med en whistleblower-lov. Som han sagde var Tibet-sagen en brat opvågning. Det kan jeg fuldt ud bakke op om. Danmark skal have en whistleblowerordning for offentligt ansatte. Uanset hvilken regering vi har, skal den kunne kigges i kortene og stå til ansvar! Men en whisteblower ordning bringer os kun halvt i mål.
Er det nødvendigt? Ja mit blodtryk røg ihvertfald i vejret, da jeg læste “Mørkelygten” af Jesper Tynell. Jeg synes den bog bør være pensum i folkeskolen! Det står helt klart: Embedsmændene i ministerierne er underlagt ministeren og dennes eventuelle objektivitet eller politiske kæphest!
Der er flere eksempler i “Mørkelygten” – og bemærk at denne bog kunne ikke skrives idag – med den mørklægning Offentlighedsloven er blevet udsat for!

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *